Kapper enzo

Dierenparken-nieuws van Maandag 10 mei 2021

 

~ ~ ~
~ ~ ~

* ~ * / * ~ * /

Blijdorp

-Rotterdam-

Onze kreeft in het Oceanium heeft een nieuwe ‘jas’. Kreeften vervellen om te kunnen groeien. Dierverzorger Rick filmde de kreeft net na deze gebeurtenis. Deze kreeft is tweekleurig: de ene helft is oranje en de andere helft blauw/zwart met een scheiding precies in het midden. Dit is erg bijzonder en komt bijna nooit voor: 1 op de miljoen. Er zijn er zelfs die beweren: 1 op 50 miljoen…

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

Ouwehand

-Rhenen-

Vandaag is het een feestje voor alle beren in Ouwehands Dierenpark. Het is namelijk Happy Bears Day! Alle beren zijn daarom getrakteerd op allerlei leuke en lekkere dingen. Deze dag is in het leven geroepen door de organisatie ‘EAZA Bear TAG’ om aandacht te vragen voor alle beersoorten die de wereld rijk is

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

Dierenpark

-Amersfoort-

De vosmangoesten zitten nooit stil, zijn erg nieuwsgierig en af en toe een tikkeltje ondeugend. De dieren proberen alles uit wat zij tegenkomen in hun verblijf. Dit verblijf stamt alweer uit 2002 en was na al die jaren toe aan een grondige opknapbeurt.

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

Wildlands

-Emmen-

Kameel met corona-kapsel in Serenga?! Nee, hoor! In de woestijn varieert de temperatuur van min veertig graden in de winter tot plus veertig graden in de zomer. Kamelen hebben daarom dus een zomer- en een wintervacht en verharen ook. Hierdoor zien zij er soms erg wild uit alsof ze wel een kapper kunnen gebruiken!

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

Artis

-Amsterdam-

De nijlganzen pikken regelmatig een graantje mee bij de dieren in ARTIS. Zo stal deze nijlgans voer van de Apenrots. De nijlganzen zijn veel te zien in ARTIS in de buurt van gras en bij de eetbare tuinen. Oorspronkelijk komt de diersoort uit Afrika, maar sinds 1990 broedt de nijlgans succesvol in Nederland.

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

Burgers Zoo

-Arnhem-

PREMIÈRE: DINSDAG 15.00 UUR

We staan bij de chimpansees met dierverzorger Wilco! Want wat is de groepssamenstelling van de chimpansee groep en hoe wordt een nieuw dier geïntroduceerd in de groep? Binnenkort verwachten we namelijk een nieuwe chimpansee man.

Chimpansees leven in complexe gemeenschappen, waarbij de volwassen mannetjes in de rangorde aan de top staan. Een chimpansee groep kan bestaan uit 15 tot 100 dieren.

De chimpanseegroep in Burgers’ Zoo is waarschijnlijk de best bestudeerde chimpanseegroep in dierentuinen wereldwijd. Als sinds de jaren zeventig hebben talloze gedragswetenschappers deze groep geobserveerd. Eén van de biologen die deze chimpansees hebben geobserveerd is de inmiddels wereldberoemde Frans de Waal. Hij heeft hier voor het eerst waargenomen dat chimpansees na een conflict met elkaar verzoenen.

0:00​ Waar staan we?
0:35​ Nieuwe chimpansee man op komst
1:18​ Verschillende ondersoorten chimpansees
2:22​ Verblijf
2:55​ Samenstelling groep
4:10​ Introduceren nieuwe man
5:18​ Voeren van de chimpansees/ Wat eten ze?
9:04​ Verschil gorilla en chimpansees
10:45​ Bescherming van het territorium
11:20​ Onderzoek
14:15​ Hoe ervaart Wilco het werken met de chimpansees?
15:00​ Afsluiting

 

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

3 reacties op ‘Kapper enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s