Babygolf enzo

Dierenparken-nieuws van Dinsdag 11 mei 2021

 

~ ~ ~ ~ ~

* ~ * / * ~ * /

Blijdorp

-Rotterdam-

De flamingo’s mochten voor het eerst hun nieuwe onderkomen verkennen. Het is een groep van 121 flamingo’s, een mooie roze wolk dus. Met een hoop gesnater werd het perk en water ‘uitgeprobeerd’. Binnenkort zal dit vernieuwde gebied officieel geopend worden zodat je ze na de heropening van onze dierentuin daar van dichtbij kunt bewonderen.

Dit project is volledig gefinancierd door de Vereniging Vrienden van Blijdorp en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

BOUW-UPDATE: VERNIEUWING FLAMINGOVERBLIJF

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

AAP

-Almere-

Leeuw Govani is vandaag 14 jaar geworden!
Govani werd drie jaar geleden samen met soortgenoot Silas gered uit een smerige kooiwagen. De twee dieren zijn daar door een Spaans circus aan hun lot overgelaten en waren er allebei heel slecht aan toe. Mishandeld, verwaarloosd en uitgehongerd. Broodmager, een afgebeten staart en zonder tanden en nagels.
Vandaag de dag gaat het gelukkig heel wat beter met Govani. Bij AAP Primadomus is hij sinds zijn redding stapje voor stapje sterker geworden. Onlangs zagen we hem zelfs voor het eerst écht spelen met een bal!
Omdat Govani met zijn 14 jaar op leeftijd begint te raken, houden we hem goed in de gaten. Zo controleren we regelmatig zijn nieren. Bij oudere katachtigen komt nierfalen namelijk vaak voor.
We zijn ontzettend trots op deze dappere leeuw en bovendien heel blij dat we hem bij AAP nog een dierwaardig leven mogen geven. Mede dankzij de adoptieouders en donateurs!

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

Zoo Parc

-Overloon-

Een heuse geboortegolf in ons park! Er zijn een brazzameerkat, drie Aziatische kleinklauwotters, twee Bennettwallaby’s en twee ringstaartmaki’s geboren. Daarnaast zijn er twaalf Afrikaanse pinguïns uit het ei gekropen!
Met de geboortes van de brazzameerkat, ringstaartmaki’s en de Afrikaanse pinguïns dragen wij bij aan het fokprogramma van deze dieren en daar zijn we dan ook heel blij mee. Wij hopen dat jullie snel kennis kunnen komen maken met onze jongen!

KLIK

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

Beekse Bergen

-Hilvarenbeek-

Het geslacht van onze kleine kuifmangabey is bekend! Het pasgeboren jong is een meisje en heeft de naam Noah gekregen. Moeder zorgt goed voor haar en we zien Noah dan ook dagelijks drinken. Als het jong twee maanden oud is gaat ze zelf planten en vruchten eten. Toch blijft het jong tot één jaar bij moeder drinken.

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

Gaia Zoo

-Kerkrade-

In het dichte Amazone regenwoud leven agouti’s op de bosbodem. Deze knaagdierachtige is de enige diersoort ter wereld die met zijn sterke tanden de zeer harde paranoot kan kraken! De agouti kan wel 2 meter ver springen! Hij moet namelijk snel kunnen ontsnappen als er op hem wordt gejaagd bijvoorbeeld boshonden of roofvogels.

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

6 reacties op ‘Babygolf enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s