Slangen enzo

Dierenparken-nieuws van Woensdag 12 mei 2021

 

~ ~ ~ ~ ~

* ~ * / * ~ * /

Blijdorp

-Rotterdam-

Onder toeziend oog van zijn familie, is het olifantje voor het eerst naar buiten geweest. De gang van Taman Indah naar het buitenperk was nog even spannend, maar eenmaal buiten was het een groot avontuur. Als alles goed gaat, zal het olifantje bij gunstige weersomstandigheden vaker naar buiten gaan. ☀ Via de webcams kun je live meekijken: http://www.diergaardeblijdorp.nl/olifant/olifantencams/

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

Dierenrijk

-Mierlo-

Een smakelijke Koningsdag in Dierenrijk. Verschillende dieren in het park vlakbij Eindhoven zijn getrakteerd op een waar oranje buffet.

Speciaal voor de Europese bruine beren werd de tafel vol gelegd met onder meer oranje paprika’s, wortels en sinaasappelen. Daar konden zij vervolgens lekker van smullen. Ook de groene leguanen, blauwgele ara’s, grote agaatslakken en de Griekse landschildpadden kregen oranje lekkernijen.

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

Burgers ZOo

-Arnhem-

Wat voor geluid maakt de kleinklauwotter en wat doet dit dier de hele dag? Dat is De Vraag Van Vandaag! De kleinklauwotter is de kleinste soort van de 13 soorten otters.

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

Beekse Bergen

-Hilvarenbeek-

2 jaar geleden werden er in het Safaripark 3 kleine amourtijgers geboren. Afgelopen jaren konden we de jonge tijgers zien opgroeien tot imposante dieren.
In het wild blijven jonge tijgers ongeveer 2 jaar bij de moeder, nu is dus de tijd gekomen dat de jonge mannetjes, Radames en Amneris, gaan verhuizen naar een andere dierentuin.

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

 

 

AAP

-Almere-

Kort geleden hadden we een oproep geplaatst voor brandslangen. Deze worden door onze chimpansees gebruikt om over te lopen, op te liggen of mee te klimmen. We waren door onze voorraad heen en hadden dringend nieuwe brandslangen nodig. Gelukkig is massaal gehoor gegeven aan onze oproep. Inmiddels hebben we weer voldoende brandslangen. Iedereen die het bericht heeft gedeeld of navraag heeft gedaan: ontzettend veel dank! Extra veel dank voor de korpsen van Brandweer Midden- en West-Brabant, Shell, Veiligheidsregio Utrecht en Brandweer Heiloo voor het afleveren van hun brandslangen bij AAP. Dat waarderen onze dierverzorgers en uiteraard onze dieren enorm!

* ~ * / * ~ * /* ~ * / * ~ * /

2 reacties op ‘Slangen enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s