Redding enzo

Dierentuinennieuws van Maandag 2 november 2021

 

~ ~ ~ ~
* / * ~ * /

 

Burgers Zoo

 

-Arnhem-

Wat is het verschil tussen de verschillende hagedissen in de Bush. In de Bush leven verschillende hagedissen zoals de leguaan, anolis en basilisk.
Wat is het verschil tussen deze hagedissen soorten? En wat is het verschil tussen een hagedis en amfibie?

🦎 Groene leguaan
Groene leguanen zijn flinke hagedissen. Ze worden geregeld tot 1,5 meter en soms zelfs tot 2 meter lang. Bij de volwassen dieren kun je vrij gemakkelijk het verschil tussen mannetje en vrouwtje zien. De mannetjes zijn forser gebouwd, hun keelflap is veel groter en de stekels op hun nek en rug zijn duidelijk langer en dikker.

🦎 Marmer Anolis
Marmoranolissen hebben een huidflap onder hun keel. Deze ‘keelvlag’ is bij mannetjes groter en opvallender gekleurd dan bij vrouwtjes. Als de territoriale mannetjes een rivaal zien, klappen ze met behulp van een botje de kleurrijke keelwam uit en knikken met hun hoofd. Dat ziet er aandoenlijk uit, maar feitelijk communiceren de anolissen op deze manier hun agressieve stemming. De basiskleur van marmeranolissen is bruin, maar ze kunnen net als een kameleon van kleur veranderen. Hun huid kan zwart of felgroen worden, en vooral bij mannetjes komen ook blauwe en gele stukken huid voor.

🦎 Kroonbasilisk
De kroonbasilisk is een reptielensoort die zijn naam dankt aan de kenmerkende huidflap op de kop bij de mannetjes. De vrouwtjes zien er duidelijk anders uit: zij hebben minder kroon/stekels op hun lichaam. Als er gevaar dreigt, kunnen deze dieren pijlsnel op hun achterpoten over het wateroppervlak ‘rennen’. In Burgers’ Zoo leeft nog een basiliskensoort in de Mangrove: de gestreepte basilisken.

 

 

Wildlands

 

-Emmen-

Vanaf vandaag staan de deuren naar de speciale route achter de schermen weer open! Deze derde editie van WILDLANDS Backstage is tot en met 27 februari 2022 tijdens de reguliere openingstijden te bezoeken door de daggasten. Bezoekers kunnen dan een kijkje achter de schermen van WILDLANDS toevoegen aan het dagelijkse programma. Kijk voor meer info op https://www.wildlands.nl/wildlandsbackstage-nl

 

 

Blijdorp

 

-Rotterdam-

De klok is een uurtje achteruit. Dat betekent een uur langer slapen. Dierverzorger Dirk maakte deze video van een slurfhondje die uit zijn slaap ontwaakt en uit zijn nest kruipt. Let op: vanaf maandag 1 november is onze dierentuin weer open tot 17:00 uur.

 

 

Ouwehand’s Zoo

 

-Rhenen-

Iedereen die heeft bijgedragen aan de crowdfunding: bedankt. Dankzij jullie én het fantastische werk van Bears in Mind zijn de twee bruine beren Ljalja en Malysh uit Oekraïne aangekomen in Ouwehands Dierenpark. Binnenkort gaat hun leven als échte beer eindelijk beginnen.

 

 

2 gedachten over “Redding enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s