Bevriezen enzo

Dierentuinennieuws van Maandag 7 februari 2022

 

~ ~
* / * ~ * /

 

Burgers Zoo

-Arnhem-

Bevriezen Afrikaanse dieren in de Nederlandse winter? Hebben dieren uit Afrika het niet koud in Nederland? Bevriest een giraffe, bibbert een neushoorn van de kou of doet een gnoe zijn sjaal om?
Op de Safarivlakte van Burgers’ Zoo wonen veel verschillende Afrikaanse dieren. Giraffen, zebra’s, gnoes, verschillende soorten antilopen en neushoorns.
Deze dieren zijn uitstekend aangepast aan de warme temperaturen van de savanne. Waar het in Afrika erg warm is, is op de Nederlandse Veluwe een stukje minder heet. In de winter valt hier zelfs sneeuw en vriest het hier. Hebben die dieren daar dan geen last van?

Noëlle gaat op pad met Assistent curator Jan, vroeger was hij dierverzorger in Burgers’ Zoo. Terwijl ze midden op een lege Safari staan legt Jan uit hoe het komt dat al deze dieren prima tegen de kou kunnen. Door middel van een dikke speklaag zijn de grazers goed bestand tegen de Nederlandse vrieskou. Toch gaan de dieren naar binnen wanneer het vriest. Niet omdat ze het koud hebben maar omdat ze misschien kunnen uitglijden. We willen voorkomen dat de dieren iets zouden breken en daarom worden ze uit voorzorg in de stal gehouden. Deze stallen zijn opgedeeld zodat alle groepen, harems en verschillende dieren uit elkaar gehouden worden. Dit voorkomt problemen in de stal.

 

 

Blijdorp

-Rotterdorp-

Dankzij de financiering van de Vereniging Vrienden van Blijdorp hebben de olifanten een nieuwe doorgang naar het buitengebied. Ze hebben nu meer keuzemogelijkheden om naar binnen en buiten te gaan. Het was even wennen, maar inmiddels loopt de kudde er goed doorheen. De deur is een begin van de modernisering van het olifantenverblijf.

 

 

 

Een gedachte over “Bevriezen enzo

Plaats een reactie